Polskie pisarki romansów

Dokonując zakupów w gigantycznym supermarkecie, co niemalże jest koniecznym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, zauważamy różnorodne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to ciąg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezmiernie ogromny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – więcej na domenie internetowej ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, które ma właściwości perfekcyjne dla zdrowia, sporo mikroelementów, otrębów, które mają korzystny wpływ na skonstruowany przez nas układ trawienny. Niemniej jednak powinniśmy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy jedynie ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa nieraz stosują takie triki, że dodają do pieczywa normalnego, pszennego albo żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika i sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób wyłącznie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

źródło: Autorka romansów

about author

admin

related articles

Popularne teksty:

Kategorie

Publikacje: